Malzemeler
2 yemek yediğimiz kaşıkla tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı şehriye
2.5 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı tuz (kişiye göre değişir)
Yapılış Aşaması
Pirincimizi iyice yıkamakla başlıyoruz işe o bir kenarda süzülürken biz tereyağı eritiyoruz tencerede. Tereyağı eriyince şehriyeyi ekliyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Şehriyeler pembeleşince pirincimizi ekleyip iyice kavuruyoruz. Eğer pirinç tenceremize yapışıyor ise birazcık tuz ekleyebilirsiniz. Böylece yapışmayı engellemiş olursunuz.
Kavurma işleminden sonra suyunu ve tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıp kaynamasını bekliyoruz. aynamaya başlayınca aygazın küçük gözüne alıp altını kısıyoruz.
Suyunu çektiğine emin olduğumuzda altını kapatıp dinlendiriyoruz. Pilavimiz hazır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder