Malzemeler
et kuş başı doğranmış (250 gr yada isteğe bağlı miktarda)
1 adet büyük soğan
2 adet orta boy patlıcan (yemeğe başlamadan tuzlu suya koymayı unutmayın)
2 adet çarliston biber
1 adet küçük sivri biber (isteğe bağlı)
1 adet büyük havuç
2 adet orta boy patates
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
4 - 5 adet orta boy domates
karabiber
kekik
tuz
tereyağı
sıvı yağ
Yapılış Aşaması
İlk işimiz patlıcanları pijama çizgileri şeklinde soyup biraz büyük doğrayarak tuzlu suya yatırmaktır. Daha sonra küçük bir tencereye doğradığımız etleri alıyoruz üzerine bir kaç parça tereyağı parçaları bırakıyoruz. sıcak suyu etlerin üzerini biraz geçecek şekilde ilave ediyoruz ve kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz. etler suyunun çoğunu çektiğinde biraz büyük küp şeklinde doğradığımız soğanları ve 1 çay kaşığı kadar karabiberi ilave edip kapağı kapalı şekilde tekrar pişirme işlemine devam ediyoruz. 5 dk daha pişirmek yeterli olacaktır. içinde biraz su kalabilir yemeğe lezzet verme aşamasında görev alacaktır.
Sıra malzemeleri doğrama işlemine geldi sırayla biberler, havuç maydanoz ve dereotu ve patates resimdeki ki gibi biraz büyük şekilde doğranır. havuçlar en zor pişen sebze olduğu için biraz küçük doğrayabilirsiniz.
Patlıcanları 1 kere yıkayıp ve sıkıp acısını arındırdıktan sonra karışıma ilave ediyoruz. Daha sonra etle soğanı da ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz. Tuzu isteğe göre ayarlayın. 1 çay kaşığı kekik ilave ediyoruz.
En üstüne de 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin ve 250 derecelik fırında 45 dk pişirin.
Servis önerileri
Afiyet Olsun
ellerin sağlık çok iyi bir fikir en kısa zamanda deniycem.
YanıtlaSil