Çorbanın rengi yemyeşil fakat resimde farklı çıktı bu sefer resim sizi yanıltmasın diyerek veriyorum tarifi.
Malzemeler
1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek1 küçük patates
1 küçük soğan
4-5 bardak su varsa et suyu
1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yapılış Aşaması
- Pişireceğiniz tencereye mercimekleri ve gelişi güzel doğranmış soğan ve patatesi ekleyin.
- Suyu ve tuzunu ilave edip pişmesi içen orta derecede ateşe koyun.
- Mercimekler iyice dağıldığında ve patatesler kolayca parçalandığında pişmiş demektir.
- İsterseniz blendırdan isterseniz de süzgeçten geçirerek parçalayın.
- Parçalama işlemi bittikten sonra üzerinde oluşan kalın köpükleri mutlaka alın.
- Çorbanızı tekrar orta bir ayardaki ateşe alın ve nane ile tereyağını ilave edip 5 dk kaynatın.
- Çorbanız nane ile kaynamaya başladığında rengi yemyeşil olacaktır. Ben nedense fotoğrafın azizliğine uğradım.
- Ayrıca tereyağını yakmadığımız için sağlık yönünden çok faydalı oldu çorbamız.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder