NOT : Resmin üzerindeki mrlada.blogspot.com yazısı benim eski bloğumun adresidir. Yani tarif ve resim bana aittir.
Malzemeler
1 paket mantar ( 350 gr )
1 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı tereyağı ( sıvı yağ olabilir tercihimiz tereyağıdır)
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kadar tuz ( kendinize göre ayarlayın)
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılış Aşaması
Mantarları soyun yıkamayın. Soyarken sap kısmını koparıp içten dışa doğru soyun. Küçük parçalar halinde doğrayın. Tencerenizin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ve limon suyunu ekleyin.Düdüklü tencerede 12 dk normal tencerede yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave ederek kavurun. Rengi pembe olmadan ve yağını hafif vermeye başladığında olmuş demektir.
Sütü ve sıcak suyu karıştırın Tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Topaksız kıvam elde ettiğinizde mantarları süzüp ekleyin. Eğer çorbanız topaklandıysa üzülmeyin blendırdan geçirin tabiki mantarları koymadan önce :) Mutfakta vakit geçirdikçe topaklanma sorunuda ortadan kalkıyor üzülmeyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder