Kıymalı yemek yaparken İlk önce soğan sonra kıymayı kavurun !
2- Kavurduğunuz yemeğe mutlaka sıcak su ekleyin !
3- Yoğurt veya süt ilave yapacağınız yemeklere tuzu mutlaka yemeğiniz kaynadıktan sonra ilave edin. Eğer kaynamadan ilave ederseniz yoğurt veya sütünüz kesilir.
4- Kurabiye yaparken ne kadar un koyuyor iseniz yarısı kadar yağ koymanız gerekir. Örneğin 300 gr un kullandıysanız 150 gr tereyağ kullanmalısınız.
5- Un kavurarak hazırladığınız soslarınıza ( beşamel sos gibi) sıcak su yerine soğuk suyu azar azar ekleyerek pişirin. Topaklanmayı önlemiş olursunuz.
2- Kavurduğunuz yemeğe mutlaka sıcak su ekleyin !
3- Yoğurt veya süt ilave yapacağınız yemeklere tuzu mutlaka yemeğiniz kaynadıktan sonra ilave edin. Eğer kaynamadan ilave ederseniz yoğurt veya sütünüz kesilir.
4- Kurabiye yaparken ne kadar un koyuyor iseniz yarısı kadar yağ koymanız gerekir. Örneğin 300 gr un kullandıysanız 150 gr tereyağ kullanmalısınız.
5- Un kavurarak hazırladığınız soslarınıza ( beşamel sos gibi) sıcak su yerine soğuk suyu azar azar ekleyerek pişirin. Topaklanmayı önlemiş olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder