Kendime inanamıyorum ben ve kapuska :) Yaptım yaptım hayatta yemem dediğim yemeklerden biriydi onuda yaptım kızım için ve yedim :) Kızım sayesinde neler yemedim ki :) Şu anki sağlıklı beslenmemi kesinlikle küçük meleğim kızıma borçluyum. Ayrıcada bu durumdan çok mutluyum.
Malzemeler
1 kg beyaz lahana yada top lahana ( resimdeki 2 kg ben yarısını kullandım)
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
150 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ( servis sırasında tabağa da ekleyebilirsiniz)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
sıcak su
Yapılış Aşaması
- Lahananın kirli yaprakları varsa alın.
- Ortadan ikiye bölün. Yarısını da ikiye bölün.
- Küçük iki parçayı ince ince doğrayın. (2 kiloluk lahananın yarısını kullandım)
- 25 dk tuzlu suda bekletin ( acılığını alması için )
NOT :Kavurma işlemlerini yaparken yemeğin yanmaması için tencerenizin altı orta ateşte kısığa yakın olsun.
- Düdüklü tencereye tereyağı alıp eritin.
- Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
- Küçük küçük doğradığınız sarımsağı ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin 2 dakika kavurun ve kimyon, karabiber ekleyin. 2-3 dk daha kavurun.
- Yeşil biber ve kırmızı biberi kalka halka doğrayın ve ekleyin. 1-2 dk kavurun.
- Tuzlu suda bekleyen lahanaları yıkayıp tencereye ekleyin ve biraz yumuşayıp kendilerini salana kadar kavurun.
- Tuzunu ve limon suyunu ilave edin.
- Düdüklü tencerede 25 dk pişirin.
- Üzerine servis yaparken kırmızı pul biber serpin. Yada pişirirken ilave edin.
- Çocuğunuza varsa biber eklemeyin.
- Çocuğunuza varsa biber eklemeyin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder