MALZEMELER
Yarım paket margarin (Birazını tereyağı da koyabilirsiniz)
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞ AŞAMASI
- Margarini ve kullandıysanız tereyağını eritin soğuğa yakın ılık olsun.
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi iyice karıştırın.
- Kabartma tozunu ekleyin.
- Kaşık yardımıyla hem yoğurup hem de unu ekleyin azar azar.
- Ele yapışmayacak yumuşak kıyım kıyım bir hamur elde edin. (Unu azar azar eklerseniz kıvam mutlaka tutar)
- Şekil verirken eğer evde çocuğunuz varsa aynı hamurdan sıkma kalıbı kullanarak tırtıl kurabiyede elde edebilirsiniz. Bir kısmıyla da çocuğunuza kurabiye yapmış olursunuz :)
- Kurabiyeye asıl şeklini vermek içinde rendenin yıldız tarafını kullanıyoruz.
- Elinize cevizden küçük parçalar alarak yuvarlayın ve ve rendeniz yıldız tarafına hafifçe bastırın.
- Çıkan şekilli kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkarın ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
süpersin valla her bi tarifte iyice bayılıyorum :)
YanıtlaSil:))) ayıltmak için sanırım soğuk içecekler bölümü eklemem gerek aaaa nasıl olur acaba bunu bir düşüneyim :))
Sil