Pazarların gözdesi turşuluk salatalık...
Eeee o zaman yapmamak olmaz :)))
Malzemeler
2 kilo turşuluk salatalık (ben en küçüklerinden aldım)
8-9 diş sarımsak (her kavanoza 2.5 - 3 diş koydum)
1 çay bardağı elma sirkesi (cam şişede olanı alın mutlaka sağlık açısından)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
3 adet 1 lt lik cam kavanoz
( eve gelene kadar bir kısmını kızım ve eşim yediği için anca 3 kavanoz çıktı benim turşum :)
Yapılış Aşaması
Canım kızımın yardımıyla salatalıklar güzelce yıkandı.
1 kavanoz için ;
Salatalıkların bir kısmını kavanoza sıkı sıkı yerleştirin.
1 adet sarımsağı bölün yerleştirin.
Bir miktar tuz ilave edin.
Yani 1 lt kavanoza 1 yemek kaşığı kaya tuzu konulacak.
Kavanoz dolana kadar işlemi tekrarlayın.
( salatalık. sarımsak. tuz)
Her kavanoza en fazla 3 diş sarımsak koyun.
1 çay bardağı sirkeyi 3 e bölün kavanozlara paylaştırın.
Geri kalan kısmı normal musluk suyu ile doldurun.
Kapaklarını kapatın.
Poşete koyup karanlık bir yere kaldırın.Arada taşıp taşmadığını kontrol edin.
Ortalama 2 hafta sonra tüketebilirsiniz.
Sevgiler Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder