Gariban mantarı neden tavukla ya da etle birleştirerek pişirilmek zorundadır anlamam. Gayet tek başınada lezzet harikası olabiliyor bakınız :))
Malzemeler
yarım kilo mantar
3 yeşil 1 kırmızı biber (ben ikisini de köy biberi kullandım)
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates (etli köy domatesi kullandım 2 adet büyük oluyor onlar)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz biber ( kırmızı pul biber değil :))
1 çay kaşığı dolusu karabiber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
1 tatlı kaşığına yakın tuz
Yarım demet maydanoz
Yapılış Aşaması
- Soğanlar ve biberler küçük küpler halinde doğranır.
- İlk önce soğanlar hafif pembeleşene kadar zeytin yağında kavrulur.
- daha sonra biberler ilave edilir ve kendilerini verene kadar kavrulur.
- Mantarlar soyulur.
- Saplarıyla birlikte küçük olmamak kaydıyla doğranır ve yemeğe ilave edilir.
- Kısık ateşte kapağı kapalı mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.
- Domatesler küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak rendelenir.
- Salça, tuz, karabiber, domates, sarımsak yemeğe eklenir. Bir güzel karıştırılır.
- Kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Yemek pişince ince kıyılmış maydanoz yemeğe eklenir.
- Afiyetle yenir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder