Yogurtlu ne de güzel gider ve çok da sağlıklı. Uzun yıllar sevmedim neden bilmem ama şimdi keyifle yiyorum ve geç kaldığım için bu lezzetten pişmanım :-):-):-)
Malzemeler
1 orta boy top beyaz lahana
200 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2.5 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kadar karabiber
1 çay kaşığı kadar kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sızma zeytinyağı
Yapılış Aşaması
- ilk önce lahananın kirli yaprağı varsa temizliyoruz. Sonra orta kısmındaki kök bölümünü çıkarıyoruz. Kaynayan suya bırakıp haşliyoruz.
- Haşlanmış ve ayrılmaya başlamış yaprakları hemen alıyoruz. Soğumaya
bırakıyoruz.
- Îç malzemeyi hazırlıyoruz. Bunun için kıyma, küçük küçük dogradigimiz soğan, bulgur, salça, tuz ve bahatları karıştırıyoruz.
- Yaprakların orya sert kısımlarını keserek ikiye ayırıyoruz. Pişireceğimiz tencerenin altına yerleştiriyoruz.
- Yaprakların cukur kısımlarına malzememizden 1 tatlı kaşığı koyarak sarmaya başlıyoruz.
- Tencereye diziyoruz.
- Lahananın haslama suyunu ve biraz daha tuz ve zeytinyağı tencereye ekliyoruz.
( suyu sarmalarin hizasına gelecek kadar ekliyoruz.)
- kalan yapraklarıda üzerine seriyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatarak önce orta sonra kaynayinca kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder