Hem sağlıklı hem çok lezzetli bir tarif. Ayrıca balık seven misafirleriniz için de çok şık bir yemek :-)
Malzemeler
1 kilo hamsi
4 adet orta boy patates
2 adet büyük boy soğan
1 demet maydanoz
4 - 5 adet domates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz tatlı biber
1 çay kaşığına yakın karabiber
Isteğe göre biraz pul biber
Zeytin yağ sızma
1 adet limon
Tuz
1.5 su bardağı soğuk su
Not : Ben evde olmadığı için koyamadım ama siz kırmızı etli biber ve çarliston biberde ekleyebilirsiniz.
Yapılış Aşaması
* Hamsileri güzelce ayıklıyoruz. Kılçıklarını da çıkartıyoruz. Yıkayıp suzulmeye bırakıyoruz.
* Pisirecegimiz borcama yağ gezdirip patatesleri yarım ay seklinde orta kalınlıkta kesip diziyoruz.
* Başka bir kapta soğanları biraz büyük yemeklik sekilde dogruyoruz.
* Domates ve maydanozu da dograyıp soganlara ekliyoruz.
* Sarmısakları iyice ezip ekliyoruz.
*Hamsileride ilave ediyoruz.
* Baharatlari ve tuzu ekleyip fazla parcalamadan karıştırıyoruz.
* Patateslerin uzerine yayıyoruz.
* 1.5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdiriyoruz.
* 200 derecede ısınmış fırınada üzerine fırın kağıdı koyarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
* Kağıdı alıyoruz ve limon halkalarını üzerine yerleştirip tekrar fırına veriyoruz.
* Patatesler pişip uzeride istediginiz kizarikliga gelince fırından çıkarabilir. Sıcak servis yapın.
* Ortalama pişme süresi 1 saat.
Afiyet Olsun...
* Ortalama pişme süresi 1 saat.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder