Yarım paket fiyonk makarna
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
1 adet küçük havuç
150 gr mantar
5 adet yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
½ çay bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
- İlk önce yarım paket makarnayı haşlayın ve süzüp soğutun.
- Havuç ve biberleri verevine dediğimiz yanlamasına doğrayın. Mantarı ve maydanozu da doğrayın.
- Sosunu hazırlayın. Bunun için bir kaseye yumurtaları kırıp çırpın. Kaşar rendesini ekleyin. Karabiber, tuz, sıvı yağ ilave edin ve karıştırın.
- İlk önce makarnayı mantarlı karışımla karıştırın daha sonra sosu ilave edip tüm malzemeyi karıştırın 10 dk bekletin.
- Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ısınsın.
- Kalpli kelepçeli kalıbın alt tabakasını çıkarıp pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Malzemeyi kalıba boşaltın ve üzerini düzeltin.
- 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Kontrol etmeyi unutmayın :)
Not : Ketçap ile birlikte harika oluyor :)
SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
Yapım Aşaması
- İlk önce yarım paket makarnayı haşlayın ve süzüp soğutun.
- Havuç ve biberleri verevine dediğimiz yanlamasına doğrayın. Mantarı ve maydanozu da doğrayın.
- Sosunu hazırlayın. Bunun için bir kaseye yumurtaları kırıp çırpın. Kaşar rendesini ekleyin. Karabiber, tuz, sıvı yağ ilave edin ve karıştırın.
- İlk önce makarnayı mantarlı karışımla karıştırın daha sonra sosu ilave edip tüm malzemeyi karıştırın 10 dk bekletin.
- Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ısınsın.
- Kalpli kelepçeli kalıbın alt tabakasını çıkarıp pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Malzemeyi kalıba boşaltın ve üzerini düzeltin.
- 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Kontrol etmeyi unutmayın :)
Not : Ketçap ile birlikte harika oluyor :)
SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
Afiyet Olsun...
pes diyorum :)
YanıtlaSilsunum çok şık ;)
Yapılan yemeğin sunumu çok önemlidir dedikleri bu olsa gerek. Sunumla o makarna her güne uyarlanabilir... Bu makarnada benim uydurmam :)))
YanıtlaSil