Geçtiğimiz günlerde Oktay Usta izliyordum tarifi görünce tamam dene dedim. İyi ki denemişim harika oldu :)
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan ( küçük ise 2-3 tane)
Yarım sucuk
2 su bardağı pilavlık bulgur
1.5 tatlı kaşığı tuz
sıcak su ( ortalama 4-5 su bardağı)
Hamur İçin Malzemeler
1.5 su bardağı un
yoğuracak kadar su
yarım çay kaşığı tuz
Yapılış Aşaması
. 1.5 su bardağı unu su ve yarım çay kaşığı tuz ile yoğurun. Kenarda beklesin. daha sonra merdane ile açacağız.
. İlk önce güveç kabında ( küçük güveç kabı yeterli ) tereyeğı eritin ve soğanı kavurun. Güveç kabı çatlamasın diye kısık ateşe koymayı unutmayın.
. Sucukları biraz kalın keserek 4 e bölün ve soğana ekleyip 2 dk kavurun.
. Bulguru ekleyin 2-3 dk daha kavurun ama sucuklar dağılmasın.
. Sıcak suyu ekleyin ve tuzu. Su seviyesi resimdeki gibi olsun :) Fırını 180 dereceye ayarların.
. Hamuru merdane ile açarak güveç kabının kenarlarını ıslatın ve üzerini kaplayın. Fırına gönderin. 35 dk pişirin. Hamur çatlayacaktır o aradan kontrol edebilirsiniz pişip pişmediğini. Suyunu çektiğinde pişmiş demektir.
Afiyet Olsun...
ellerine sağlık valla ne diyim bilemedim. babam için ideal tarif tam onluk yemek. anneme göstericem bunu denesinn diye. ben kendime güvenemedim de :)
YanıtlaSilaaaaaa neden çok kolay gerçekten. Aslında biliyormusun bazı yemeklerin adı e görüntüsü korkutur ama yapması çook kolaydır. Tabi ki anne elinden yemek ayrı bir tattır. Bu anlamda düşünürsek annen yapsın sende babanda keyfini çıkarın afiyet olsun :)))
YanıtlaSil