Not : İşkembe çorbasını havada karada içenlerden biri olarak yazıyorum lezzeti çok yakın eğer sirke eklerseniz :)))
Malzemeler
2 adet tavuk but
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin Malzemeler
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
sirke (çorbanızı kaseye koyduğunuzda ekleyin)
Yapılış Aşaması
İlk önce düdüklü tencereye 5.5 su bardağı su koyarak tavuk butlarını haşlayın 15 dk kadar. Eğer düdüklü tencere kullanmıyorsanız su miktarını arttırmayı unutmayın. Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırarak küçük parçalayın. Bıçakla da yapabilirsiniz.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içerisini kırmızı pul biberi, naneyi ekleyin karıştırarak biraz kızdırın. Yanmaması önemli.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder