Malzemeler
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
5-6 su bardağı et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılış Aşaması
- Bulguru ve incecik doğranmış soğanı ekleyin.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyip 12 dk düdüklü tencerede pişirin. Eğer düdüklü yok ise resimdeki kıvama geldiğinde pişmiştir. Normal tencerede su ilavesi isteyebilir.
- Çorbanızı koyacağınız tencerede terbiyesini hazırlayalım.
- Tereyağını eritin ve unu ekleyin. Kavurun çok hafif pembe olacak.
- Naneyi ve biberi de ekleyin. 1 dk ya yakın salçanın çiğliği gidene kadar kavurun.
- Pişen mercimekli karışımı ekleyin ve karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca çorbanın altını kapatın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder