Malzemeler
4 su bardağı un
1 yumurta ( beyazı hamuruna sarısı şekli verdikten sonra üzerine sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı lor peyniri
yarım demet dereotu
Yapılış Aşaması
- İlk önce 3 su bardağı unu yoğurma kabınıza eleyerek alın.
- Kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyip un ile karıştırın.
- Un karışımınızın ortasına yumurtanın akını, yoğurdu ve sıvı yağı alıp yoğurun.
- Geri kalan 1 su bardağı unu azar azar kıvam bulmak için ekleyin. Hamurunuz çok yumuşak olacak. İyice yoğurun. elinize yapışmayacak kıvama gelsin.
- Dere otunu incecik kıyın. Kalın saplarını koymayın.
- Lor peyniri ve dereotunu hamura ekleyin.
- Yoğurmadan parmak uçlarınızla üsten üsten hamura malzemeyi karıştırın.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin. Yok ise tepsiyi yağlamayı unutmayın.
- Hamurdan parmak uçlarınızla ezmeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye koyun.
- Tepsideki parçaları avucunuzda bir kere yuvarlayarak hafif şekillendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürü.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dk daha sonra 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
hmmm... denemek lazım...
YanıtlaSilSıcak sıcak yedim Vallahi soğumasını bekleyemedim olsaydın da sana da yapsaydım :( Çok özledim seni...
YanıtlaSil