Not : Buğday. kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatmayı unutmayın :)
Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
10 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
100 gram kuru kayısı (12 adet )
100 gram tatlı ceviz (1 su bardağı ayıklanmış )
100 gram fındık içi ( 1 su bardağı ayıklanmış )
100 gram fındık içi ( 1 su bardağı ayıklanmış )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çubuk tarçın
1 çubuk tarçın
100 gram kuru üzüm ( 1 su bardağı )
50 gram kuş üzümü
50 gram dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet limon yada portakal kabuğu rendesi
1 adet limon yada portakal kabuğu rendesi
Süslemek İçin
Nar taneleri
Fındık
Ceviz
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Toz Tarçın
Toz Tarçın
Yapılış Aşaması
Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.İsteğe göre düdüklüde de haşlanabilir ben öyle yaptım. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Kuru üzümü ve kuş üzümünü de ılık suda ıslatın. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve toz şekeri aşureye ekleyin.Çubuk tarçını ekleyin.
Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, fındık, (ceviz ve fındığı ben robottan geçirdim biraz) kuş üzümü, limon yada portakal kabuğu rendesi ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
Nişastayı 4 çorba kaşığı su ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir iki taşım kaynatın. Tadına bakın ve kıvamına ona göre ekleyin. Duruma göre su ve şeker ilave edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
Soğuyunca üzerini nar taneleri, fındık, ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.
Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, fındık, (ceviz ve fındığı ben robottan geçirdim biraz) kuş üzümü, limon yada portakal kabuğu rendesi ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
Nişastayı 4 çorba kaşığı su ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir iki taşım kaynatın. Tadına bakın ve kıvamına ona göre ekleyin. Duruma göre su ve şeker ilave edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
Soğuyunca üzerini nar taneleri, fındık, ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
ayy ellerine sağlık sayende ben de öğrenmiş oldum! hep çok zor gelirdi ama senin sayende rahatladım :)
YanıtlaSilkuşüzümü gibi olan şeyi koymasam da olur di mi.