Her şekil servis yapılabilecek bir tarif bayılıyorum sütlü tatlılara...
MALZEMELER
4 su bardağı süt
4/3 su bardağı şeker
1 adet vanilya çubuğu yoksa Dr.Ortker vanilya aroması oda yoksa 2 paket vanilya :)))
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası (dolu dolu )
1 yemek kaşığı pirinç unu (dolu dolu)
1 kase dilimlenmiş çilek 4 adet dilimlenmemiş süsleme için çilek
2 adet muz
kakao
4 adet kase
YAPILIŞ AŞAMASI
- Vanilya çubuğunu bıçakla ortadan ikiye yarın. Bıçağınızla içindeki tohumları kazıyın.
- Tencereye yumurtaları, sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve tohumları ile birlikte vanilya çubuğunu koyun. ( Çubuk vanilya kullanmayacaksanız diğer vanilya türlerini kaynamaya başlayınca ekleyin.)
- Kaynayıncaya kadar pişirin ve vanilya çubuğunu çukarın. Kıvam alana kadar kaynatın( 2-3 dk yeterli)
- Ilık kıvama gelince çırpma teliyle karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
- Kaselerinize 2 yemek kaşığı kadar pudingden koyun. Ölçü kasenize göre değişir siz ayarlayın.
- Üzerine dilimlediğiniz muzları ve kase şekline göre çilekleri yerleştirin. (Ben minik yerli muz kullandım )
-Daha sonra tekrar puding ilave edin.
- Azıcık kakao serpiştirin ( bunun yerine kakaolu bisküvi tozu yada kek kırıntıları olabilir) ve çilek dizin.
- Kalan pudingi ilave edin.Görsel açısından uzunlamasına olan çileklerin görüntüsünü kapamayın.
- Üzeri için süsleme gönlünüze kalmış. Katkısız doğal tatlı...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder