Farklı lezzetlere açık damak tatları için harika bir tarif...
MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 4 su bardağı sıcak su ( kemik, et veya tavuk suyu da olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
YAPILIŞI
- Tereyağını eriti. Dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
- Bulguru ilave edin ve 1-2 dk kavurun.
- Kuş üzümü ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek 1-2 dk daha kavurun.
- Sıcak suyu ve tuzunuda ekleyin.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirin.
- Dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder