11 Nisan 2012 Çarşamba

LORLU POĞAÇA

    Sevgili yüreği güzel arkadaşım Yeşim' in evinde yedim ve tabi ki çok beğendim. Hiç fırsatı kaçırmadan denedim tarifi de yazıyorum. Ayrıca kızım ve arkadaşları da elinden düşürmedi çocuklarında severek yediğinden emin oldum mutluyum :)

Malzemeler

4 su bardağı un
1 yumurta ( beyazı hamuruna sarısı şekli verdikten sonra üzerine sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı lor peyniri
yarım demet dereotu

Yapılış Aşaması





- İlk önce 3 su bardağı unu yoğurma kabınıza eleyerek alın.
- Kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyip un ile karıştırın.
- Un karışımınızın ortasına yumurtanın akını, yoğurdu ve sıvı yağı alıp yoğurun.











- Geri kalan 1 su bardağı unu azar azar kıvam bulmak için ekleyin. Hamurunuz çok yumuşak olacak. İyice yoğurun. elinize yapışmayacak kıvama gelsin.





















- Dere otunu incecik kıyın. Kalın saplarını koymayın.
- Lor peyniri ve dereotunu hamura ekleyin.















- Yoğurmadan parmak uçlarınızla  üsten üsten hamura malzemeyi karıştırın.











- Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin. Yok ise tepsiyi yağlamayı unutmayın.
- Hamurdan parmak uçlarınızla ezmeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye koyun.











- Tepsideki parçaları avucunuzda bir kere yuvarlayarak hafif şekillendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürü.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dk daha sonra 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.




                                                                           Afiyet Olsun...








2 yorum:

  1. Sıcak sıcak yedim Vallahi soğumasını bekleyemedim olsaydın da sana da yapsaydım :( Çok özledim seni...

    YanıtlaSil