19 Eylül 2013 Perşembe

SALATALIK TURŞUSU


          
       



Pazarların gözdesi turşuluk salatalık... 

              Eeee o zaman yapmamak olmaz :)))


Malzemeler

2 kilo turşuluk salatalık (ben en küçüklerinden aldım)
8-9 diş sarımsak (her kavanoza 2.5 - 3 diş koydum)
1 çay bardağı elma sirkesi (cam şişede olanı alın mutlaka sağlık açısından)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
3 adet 1 lt lik cam kavanoz 
 ( eve gelene kadar bir kısmını kızım ve eşim yediği için anca 3 kavanoz çıktı benim turşum :)

Yapılış Aşaması


 Canım kızımın yardımıyla salatalıklar güzelce yıkandı.

1 kavanoz için ;
 Salatalıkların bir kısmını kavanoza sıkı sıkı yerleştirin.
1 adet sarımsağı bölün yerleştirin. 
Bir miktar tuz ilave edin.
Yani 1 lt kavanoza 1 yemek kaşığı kaya tuzu konulacak.
Kavanoz dolana kadar işlemi tekrarlayın.
( salatalık. sarımsak. tuz)
Her kavanoza en fazla 3 diş sarımsak koyun.
1 çay bardağı sirkeyi 3 e bölün kavanozlara paylaştırın.
Geri kalan kısmı normal musluk suyu ile doldurun.
Kapaklarını kapatın. 
Poşete koyup karanlık bir yere kaldırın.Arada taşıp taşmadığını kontrol edin.
Ortalama 2 hafta sonra tüketebilirsiniz.


                                                      Sevgiler Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder