15 Ocak 2012 Pazar

ÇİKOLATALI ŞEKİLLER

Kızıma hazırladığım ve hazırlarken hem midemin hem gönlümün bayram ettiği bir tarif çikolatalı şekiller. Hem çok basit hem hem de ekonomik eee daha ne olsun. Sonunda da evladımın mutluluğu birleşirse çikolata ve ekmekle değmeyin keyfime :)


Malzemeler

Biraz chokella ( dışarıda olan olsun dolaptan çıkınca sürülmüyor)
Tost ekmeği
kürdan 

Yapılış Aşaması

      Bıçak yardımıyla ekmekten damla şekli çıkarın ve çay bardağı yardımı ile de yuvarlak bir şekil çıkarın. Damla şeklinden iki yuvarlak şeklinden ise bir tane lazım. Damla şekilde olan ekmeğin alt kısımlarına oyuk açın bıçakla.


      Damla şeklinde olan ekmeğin bir tanesinin hepsine diğerinin ise resimdeki gibi bir kısmına sürün. Üst üste yapıştırın. Yuvarlak olan parçayı da yarım sürdüğünüz parçanın üzerine hafif yan yapıştırın.



    Kürdanı ikiye bölün ve artan ekmek parçalarının kenar kısımlarından küçük iki adet üçgen çıkarın. Kürdanın bir ucunu kulak yapacağımız ekmek parçasına bir kısmını da yuvarlak olan kafa kısmına batırın ve sabitleyin. Kürdan yardımıyla çikolatadan azar azar alarak yüzünü şekillendirin. İşte sevimli ayıcık hazır :)


     Çocuk şeklini ve kalbi de iki kat yaparak aralarına çikolata sürün. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekillerde yapabilirsiniz.



                                                                                      Miniklere Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. yaa nası güzel olmuşlar! bayıldım valla! ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yaaa sorma kesin 2 kilo aldım bunları hazırlarken ayyy çok nefisler :)

    YanıtlaSil