18 Aralık 2011 Pazar

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Hem çocuğunuz için hem de misafirleriniz için çok besleyici ve lezzetli çorbalardan biri...
Kış aylarına girerken ve kış boyunca yapılabilecek değişik bir alternatif... 
Ben kurban kemiklerinden ve iliklerinden kaynattığım suları dondurucuya koyup ekliyorum çorbalara. Sizde yoksa sade suylada yapabilirsiniz. Bulyon sağlıklı olmadığı için kullanmıyorum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.


Malzemeler

1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy yeşil kabak
1 adet küçük patates
2 sb kemik suyu 
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tutam dereotu
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılış Aşaması

- Havuç, kabak kabuğu ile ve patates rendenin küçük tarafında rendelenir.
- Kemik suyu ve normal su karıştırılır kaynatılır.
- Kaynayan suya havuç, kabak, patates ilave edilir. 10 dk kadar pişirilir.


- Kasede yoğurt ve un güzelce çırpılır topaksız oluncaya kadar.
- Kaynayan tenceredeki sudan yavaş yavaş ilave ederek yoğurt kesilmeden ılıştırılır.
- Kasedeki yoğurt tencereye ilave edilir.



- Kaynamaya başlayınca tuzu ve yağı eklenir.
- Dere otu incecik kıyılır.



- Çorbaya ilave edilir.
- Tencerenin kapağı ve ocak kapatılır dinlenmeye bırakılır.



Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder