22 Ocak 2012 Pazar

ÇİÇEK OMLET

Misafiriniz geldiğinde veya evladınıza yapabileceğiniz görüntüsü güzel, lezzeti güzel bir tarif.


Malzemeler


1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tereyağı
bir kaç salam dilimi ince kesilmiş
1-2 dal maydanoz
1 kürdan kürdan

Yapılış aşaması





Not : 1 yumurtadan 2 çiçek çıkıyor.

     Yumurtayı ve tuzu bir kasede çırpın. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın ve yumurtaya ekleyin.

   

   
       Yapışmaz tavada yağı eritin. Yumurta karışımını ekleyin ve kapağını kapatıp önlü arkalı pişirin. 1 dk yeterli olacaktır. Küçük bir tencereye biraz su ve biraz tuz ekleyerek salamları suda haşla 3-4 dk yeterli olacaktır. Pişince sudan çıkar ve süzülsün.

 
    Omletinizi ortadan ikiye kesin Kestiğiniz parçaları ikiye katlayın. Yarim santim aralıklarla kesikler yapın kesikler derin olmasın. Sardığınızda çiçeğin yaprakları çok uzun olur ve kötü görünür. Salamları kendi etrafında sararak (2 salam bir gül yapacak şekilde)gül şekli verin. Kesik yaptığınız omletinizin kenarına koyarak sarın. Alt tarafta kalan fazlalıkları kesin. Kürdanla tutturun. Maydanozla yaprak yapın.
  


2 yorum:

  1. inanılmaz yaaa bayıldım!

    YanıtlaSil
  2. bende:) hem yumurta hem nişasta birleşiyor ve şekil vermek kaçınılmaz oluyor :)

    YanıtlaSil