27 Ocak 2012 Cuma

KARNIBAHAR YEMEĞİ (Kıymalı)

Ah karnıbahar ah diyesim geldi yazık pek kimse sevmez kendisini ama bizde sevilir her hali...


Malzemeler

900 - 1000 gr karnıbahar
küçük bir parça kıyma  (avuç içi kadar yeterli)
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 tatlı kaşığı tuz (çok dolu değil)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
sıcak su

Yapılış Aşaması





Karnıbaharı küçük çiçeklere ayırın. Bıçak yardımı alabilirsiniz ama elinizle ayırmaya özen gösterin.













Soğanı yemeklik kareler halinde doğrayın. Tencereye tereyağı alıp eritin soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar kendini bırakınca yeterli olacaktır.




Kıymayı ekleyin 2 dk daha kavurun ve kekik, salça ekleyin 2 dk daha kavurun. 













Karnıbaharı ekleyin ve 2 dk kavurun.






Kaynattığınız suyu resimdeki miktarda yani yemeğinizin üzerini biraz geçecek şekilde ayarlayın. Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Düdüklü tencerede 3 dk pişirin. 




                                               Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder