22 Ocak 2012 Pazar

FIRIN TÜRLÜSÜ

Hem kızartma hem de fırında lezzetine yorum yok yani...

Malzemeler

isteğe bağlı miktarda et
5 su bardağı su (et için )
4 adet patlıcan
2 adet çarliston çok küçükse 3-4 adet kullanın
1 adet sivri biber
1 paket mantar 300-400 gr
4 yemek kaşığı tepeleme salça
2  tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik

Yapılış Aşaması

     İlk aşamada patlıcanlarınızı yarım ay şeklinde doğrayın ( verevine kesip ikiye bölün).Tuzlu suda bekletin. 30- 60 dk arası.Düdüklü tencerede 5 su bardağı suyla etinizi haşlayın. 15 dk. Tuz kullanmayın. Etin haşlama suyunu yemekte kullanacağız dökmeyin. 

   


     Yağınızı kızdırın. Patlıcanları yıkayın elinizle sıkıp peçete yada bez ile kurulayın. Kızartın fakat çok değil fırında da pişeceğini unutmayın azıcık kızarması yeterli olacaktır.




    Patlıcandan sonra biberlerinizi de doğrayıp kızartın.











 

     Mantarları soyup yarım ay şeklinde ince olmasın doğrayın ve biberlerden sonra kızartın.
          
       Dikdörtgen bir borcama kızarttıklarınızı biriktirin.
        Büyük bir kasede salça, baharatlar ve tuzu koyarak et suyu ile sulandırın borcama ekleyin.  Haşladığınız eti ve suyunu borcama ekleyin. Su miktarını resimdeki gibi olacak et suyunuz fazla gelirse yanına yapacağınız pilavda kullanın. Fırınınız turbosuz ise 210 derecede 40- 45 dk kontrol  ederek( her fırın farklıdır unutmayın) pişirin. Turbolu fırında ise 190 derecede 25 - 30 dk kontrol ederek pişirin.




                 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder