22 Ocak 2012 Pazar

MERCİMEK ÇORBASI (Kırmızı Mercimek)

Her mutfağın ve bir çok damağın vazgeçilmezi mercimek çorbası...


Malzemeler

1.5 su bardağı kırmızı mercimek
7 -8  su bardağı kemik suyu yada normal su
1 adet küçük havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük boy patates
1 çay kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu nane
1 tatlı kaşığı tuz

Yapım Aşaması

    


     Mercimekleri iyice yıkayın bulanık suyu gitsin. Düdüklü tencereye yoksa pişireceğiniz tencereye alın. Havucu, patates ve soğanı çok küçük parçalar olmayacak şekilde doğrayın ve tencereye ilave edin. Ölçü miktarı kadar suyunu ekleyin ve düdüklü tencerede 15 dk pişirin. Piştiğini havuçlardan anlayabilirsiniz eziliyor ise pişmiştir.






     Pişen malzemelerinizi blender yardımı ile inceltin. Üzerindeki köpüğü mutlaka kevgir veya kaşık yardımıyla alın. Ayrı bir tencerede tereyağı eritin. Naneyi ekleyin ( eğer biber salçası yok ise nane ile birlikte kırmızı pul biber ekleyin.) 15 sn kadar karıştırıp kızdırın ve salçayı ekleyin 1 dk kadar kavurun. Blenderdan geçirdiğiniz malzemelerinizi ve tuzu ekleyin, bir iki taşım kaynatın. Çorbanız hazır.







                                             Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder