2 Ocak 2012 Pazartesi

PÜF NOKTALAR

1- Etli yemek yaparken ilk önce eti sonra soğanı kavurun !
           Kıymalı yemek yaparken İlk önce soğan sonra kıymayı kavurun !

2- Kavurduğunuz yemeğe mutlaka sıcak su ekleyin !

3- Yoğurt veya süt ilave yapacağınız yemeklere tuzu mutlaka yemeğiniz kaynadıktan sonra ilave edin. Eğer kaynamadan ilave ederseniz yoğurt veya sütünüz kesilir.

4- Kurabiye yaparken ne kadar un koyuyor iseniz yarısı kadar yağ koymanız gerekir. Örneğin 300 gr un kullandıysanız 150 gr tereyağ kullanmalısınız.

5- Un kavurarak hazırladığınız soslarınıza ( beşamel sos gibi) sıcak su yerine soğuk suyu azar azar ekleyerek pişirin. Topaklanmayı önlemiş olursunuz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder