1 Ocak 2012 Pazar

Somon Tavada

              Karnım aç ise asla hayır demeyeceğim bir lezzet Somon. Usta usulü nasıl pişirilir bilmem ben anne usulü kızartıyorum tavada mis gibi. Eee birde yanına salata tabi ki üzerine de tatlı daha ne isterim yeme de yanına yat derim :) " Hemde nasıl yerim "   

Malzemeler

1 orta boy deniz somonu (temizlenmiş ve fileto şeklinde kestirilmiş) 
½ su bardağı un
tuz
tereyağı veya sıvı yağ

Yapılış Aşaması

      Hazırlanmış balığınızı ilk önce birazcık tuz ile harmanlayın. Daha sonra buğday unu ile ters düz edip unlayın. Tavada ısıttığınız yağınıza kısık ateşte kapağını kapatmadan emanet ediniz. 


   İyice arkası önü kızarana kadar ve balığın eti kendiliğinden parçalanmaya başladığında enfes bir balığa sahip oldunuz demektir.      


                                                             
                                                                                          Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder