11 Şubat 2012 Cumartesi

SUCUKLU BULGUR PİLAVI

Geçtiğimiz günlerde Oktay Usta izliyordum tarifi görünce tamam dene dedim. İyi ki denemişim harika oldu :) 


Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan ( küçük ise 2-3 tane)
Yarım sucuk
2 su bardağı pilavlık bulgur
1.5 tatlı kaşığı tuz
sıcak su ( ortalama 4-5 su bardağı)

Hamur İçin Malzemeler

1.5 su bardağı un
yoğuracak kadar su
yarım çay kaşığı tuz

Yapılış Aşaması


. 1.5 su bardağı unu su ve yarım çay kaşığı tuz ile yoğurun. Kenarda beklesin. daha sonra merdane ile açacağız.






İlk önce güveç kabında ( küçük güveç kabı yeterli ) tereyeğı eritin ve soğanı kavurun. Güveç kabı çatlamasın diye kısık ateşe koymayı unutmayın.

. Sucukları biraz kalın keserek 4 e bölün ve soğana ekleyip 2 dk kavurun.






. Bulguru ekleyin 2-3 dk daha kavurun ama sucuklar dağılmasın.











. Sıcak suyu ekleyin ve tuzu. Su seviyesi resimdeki gibi olsun :) Fırını 180 dereceye ayarların.









. Hamuru merdane ile açarak güveç kabının kenarlarını ıslatın ve üzerini kaplayın. Fırına gönderin. 35 dk pişirin. Hamur çatlayacaktır o aradan kontrol edebilirsiniz pişip pişmediğini. Suyunu çektiğinde pişmiş demektir.






                                                                                             Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. ellerine sağlık valla ne diyim bilemedim. babam için ideal tarif tam onluk yemek. anneme göstericem bunu denesinn diye. ben kendime güvenemedim de :)

    YanıtlaSil
  2. aaaaaa neden çok kolay gerçekten. Aslında biliyormusun bazı yemeklerin adı e görüntüsü korkutur ama yapması çook kolaydır. Tabi ki anne elinden yemek ayrı bir tattır. Bu anlamda düşünürsek annen yapsın sende babanda keyfini çıkarın afiyet olsun :)))

    YanıtlaSil