19 Nisan 2013 Cuma

VANİLYALI MEYVELİ PUDİNG


Her şekil servis yapılabilecek bir tarif bayılıyorum sütlü tatlılara...

MALZEMELER

4 su bardağı süt
4/3 su bardağı şeker
1 adet vanilya çubuğu yoksa Dr.Ortker vanilya aroması oda yoksa 2 paket vanilya :)))
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası (dolu dolu )
1 yemek kaşığı pirinç unu (dolu dolu)

1 kase dilimlenmiş çilek 4 adet dilimlenmemiş süsleme için çilek
2 adet muz
kakao

4 adet kase



YAPILIŞ AŞAMASI

-  Vanilya çubuğunu bıçakla ortadan ikiye yarın. Bıçağınızla içindeki tohumları kazıyın.



- Tencereye yumurtaları, sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve tohumları ile birlikte vanilya çubuğunu koyun. ( Çubuk vanilya kullanmayacaksanız diğer vanilya türlerini kaynamaya başlayınca ekleyin.)

- Kaynayıncaya kadar pişirin ve vanilya çubuğunu çukarın. Kıvam alana kadar kaynatın( 2-3 dk yeterli)

- Ilık kıvama gelince çırpma teliyle karıştırarak pürüzsüz hale getirin.

- Kaselerinize 2 yemek kaşığı kadar pudingden koyun. Ölçü kasenize göre değişir siz ayarlayın.


- Üzerine dilimlediğiniz muzları ve kase şekline göre çilekleri yerleştirin. (Ben minik yerli muz kullandım )

-Daha sonra tekrar puding ilave edin.

- Azıcık kakao serpiştirin ( bunun yerine kakaolu bisküvi tozu yada kek kırıntıları olabilir) ve çilek dizin.


- Kalan pudingi ilave edin.Görsel açısından uzunlamasına olan çileklerin görüntüsünü kapamayın.

- Üzeri için süsleme gönlünüze kalmış. Katkısız doğal tatlı...


Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder