30 Mayıs 2013 Perşembe

MANTAR SOTE


Gariban mantarı neden tavukla ya da etle birleştirerek pişirilmek zorundadır anlamam. Gayet tek başınada lezzet harikası olabiliyor bakınız :))

Malzemeler

yarım kilo mantar
3 yeşil 1 kırmızı biber (ben ikisini de köy biberi kullandım)
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates (etli köy domatesi kullandım 2 adet büyük oluyor onlar)
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı toz biber ( kırmızı pul biber değil :))
1 çay kaşığı dolusu karabiber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
1 tatlı kaşığına yakın tuz
Yarım demet maydanoz

Yapılış Aşaması



 - Soğanlar ve biberler küçük küpler halinde doğranır.

- İlk önce soğanlar hafif pembeleşene kadar zeytin yağında kavrulur.

- daha sonra biberler ilave edilir ve kendilerini verene kadar kavrulur.


- Mantarlar soyulur.

- Saplarıyla birlikte küçük olmamak kaydıyla doğranır ve yemeğe ilave edilir.

- Kısık ateşte kapağı kapalı mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.






- Domatesler küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak rendelenir.

- Salça, tuz, karabiber, domates, sarımsak yemeğe eklenir. Bir güzel karıştırılır.

- Kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

- Yemek pişince ince kıyılmış maydanoz yemeğe eklenir.







- Afiyetle yenir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder