10 Mart 2014 Pazartesi

LAHANA SARMASI ( beyaz lahana)

   Yogurtlu ne de güzel gider ve çok da sağlıklı. Uzun yıllar sevmedim neden bilmem ama şimdi keyifle yiyorum ve geç kaldığım için bu lezzetten pişmanım :-):-):-)



Malzemeler

1 orta boy top beyaz lahana
200 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2.5 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 çay kaşığı kadar karabiber
1 çay kaşığı kadar kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sızma zeytinyağı

Yapılış Aşaması

- ilk önce lahananın kirli yaprağı varsa temizliyoruz. Sonra orta kısmındaki kök bölümünü çıkarıyoruz. Kaynayan suya bırakıp haşliyoruz.

- Haşlanmış ve ayrılmaya başlamış yaprakları hemen alıyoruz. Soğumaya
bırakıyoruz.


                       



- Îç malzemeyi hazırlıyoruz. Bunun için kıyma, küçük küçük dogradigimiz soğan, bulgur, salça, tuz ve bahatları karıştırıyoruz.

- Yaprakların orya sert kısımlarını keserek ikiye ayırıyoruz. Pişireceğimiz tencerenin altına yerleştiriyoruz.


- Yaprakların cukur kısımlarına malzememizden 1 tatlı kaşığı koyarak sarmaya başlıyoruz.




-  Tencereye diziyoruz.



- Lahananın haslama suyunu ve biraz daha tuz ve zeytinyağı tencereye ekliyoruz.
( suyu sarmalarin hizasına gelecek kadar ekliyoruz.)

- kalan yapraklarıda üzerine seriyoruz.






- Tencerenin kapağını kapatarak önce orta sonra kaynayinca kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.



      Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder