3 Mart 2014 Pazartesi

SEBZELI HAMSI Fırında :-)


Hem sağlıklı hem çok lezzetli bir tarif. Ayrıca balık seven misafirleriniz için de çok şık bir yemek :-)



Malzemeler

1 kilo hamsi
4 adet orta boy patates
2 adet büyük boy soğan
1 demet maydanoz
4 - 5 adet domates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz tatlı biber
1 çay kaşığına yakın karabiber
Isteğe göre biraz pul biber
Zeytin yağ sızma
1 adet limon
Tuz
1.5 su bardağı soğuk su

Not : Ben evde olmadığı için koyamadım ama siz kırmızı etli biber ve çarliston biberde ekleyebilirsiniz.


Yapılış Aşaması

* Hamsileri güzelce ayıklıyoruz. Kılçıklarını da çıkartıyoruz. Yıkayıp suzulmeye bırakıyoruz.

 * Pisirecegimiz borcama yağ gezdirip patatesleri yarım ay seklinde orta kalınlıkta kesip diziyoruz.

 * Başka bir kapta soğanları biraz büyük yemeklik sekilde dogruyoruz.

* Domates ve maydanozu da dograyıp soganlara ekliyoruz.

* Sarmısakları iyice ezip ekliyoruz.

 *Hamsileride ilave ediyoruz.

* Baharatlari ve tuzu ekleyip fazla parcalamadan karıştırıyoruz.



 * Patateslerin uzerine yayıyoruz.

* 1.5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdiriyoruz.


* 200 derecede ısınmış fırınada üzerine fırın kağıdı koyarak kaynayana kadar pişiriyoruz.

* Kağıdı alıyoruz ve limon halkalarını üzerine yerleştirip tekrar fırına veriyoruz.

* Patatesler pişip uzeride istediginiz kizarikliga gelince fırından çıkarabilir. Sıcak servis yapın.

* Ortalama pişme süresi 1 saat.



                                            Afiyet Olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder