28 Ekim 2014 Salı

FISTIKLI BULGUR PÎLAVI

Farklı lezzetlere açık damak tatları için harika bir tarif...



MALZEMELER

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 4 su bardağı sıcak su ( kemik, et veya tavuk suyu da olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)

YAPILIŞI

- Tereyağını eriti. Dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.



- Bulguru ilave edin ve 1-2 dk kavurun.

- Kuş üzümü ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek 1-2 dk daha kavurun.



- Sıcak suyu ve tuzunuda ekleyin.

- Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirin.

- Dinlendirip servis yapın.



                                                                     Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder