5 Aralık 2011 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta

         Resim detayı elimde ne yazık ki şuan yok. Kısa süre sonra kardeşim beni ziyarete gelecek ona yapmayı düşünüyorum. Yaparken resim detayını da ilave ederim. 
                                                                                     Kolay gelsin ...
Not : Yapım aşamasının uzunluğu sizi korkutmasın detaylı yazdığım için uzun oldu. Kolay ve çok lezzetli bir pastadır :) 

Not : Resmin üzerindeki mrlada.blogspot.com adresi benim eski bloğumun adresidir. Yani yapılışı  ve resim bana aittir.

Kek İçin Malzemeler
                                                      
5 adet yumurta                                                                            
1 su bardağı şeker                                                              
14 yemek kaşığı un ( tepeleme değil)                
1 paket vanilya    
½ paket kabartma tozu
Pişirme Kağıdı
Fırın tepsisi (orjinal siyah tepsilerden)
                                         
Krema İçin Malzemeler

4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

İç Malzeme      

2 adet muz

Üst Malzemeler

Hindistan cevizi  ve Çikolata rendesi  (İstenilen miktarlarda)

Yapım Aşaması
     Krema


      Margarin ve vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye alalım ve hiç ara vermeden puding kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirelim. Kaynamaya başladığında 2-3 dk daha pişrmeniz yeterli olacaktır. tencereyi ateşten alın ve margarini ardından da vanilya ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Kekimizle birleştirme aşamasında mikserle kremayı çırpmayı unutmayın.

Yapım Aşaması
        Kek


       Yumurtaları ve şekeri 15 dk mikserle çırpın. En büyük püf noktalarından bir tanesi budur. Vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpma teli ile karıştırın. İkinci püf nokta ise kek yaparken un ilave etme aşamasında mikser kullanmamaktır. Karışan kek malzememizi fırının genelde siyah renk olan orjinal tepsisine pişirme kağıdı yerleştirerek boşaltın. Spatula veya kaşık yardımıyla tepsiye malzemeyi eşit miktarlarda yayın 170 derecede ısıtılmış fırınınızda 13 dk üstü beyaz ve hafif pembe olacak şekilde pişirin. kontrol etmeyi unutmayın çünkü herkesin fırını farklı pişirir.
       Kekiniz pişince fırından çıkarın üzerine bez örtüp 5 dk dinlendirin. Dinlenen kekinizi altında bulunan pişirme kağıdı yardımıyla rulo yapın yani kağıtla birlikte sarın ve üzerine bezi kapatın. Bezin hertarafını kapattığından emin olun.5 dk daha dinlendirin.

Not 1 :  Kekiniz dikdörtgen şeklindedir ve sararken kısa kenardan sarmaya başlarsanız kalın rulo ve kısa boy rulo yapmış olursunuz. Uzun kenardan başlarsanız sayı adeti biraz daha fazla, ince bir rulo elde etmiş olursunuz. Bu tamamen tercihinize kalmıştır.
Not 2 : Fırından çıkan kekinizin kenarları kurumuş olabilir. Kuruyan kısımları keserek Şeklini güzelleştirebilirsiniz.


     Kekiniz dinlendikten sonra yavaşça açın. Kek parçalanmadan ve kırılmadan işlemleri gerçekleştirin. Mikserden geçirdiğiniz kremanın bir kısmını üst için ayırın ve geri kalanını açtığınız kekin içine sürün. Muzu soyun ve muza küçük kesikler atarak düz hale getirin fakat koparmayın. Kremanın ve kekin kenar kısmına yerleştirin.Yavaşça rulo yapın bol olmasın. Rulonuzun üzerine kalan kremayı ilave edin ve güzelce sürün.

    Son aşama olarak hindistan cevizi ve çikolata rendesi ile süsleyin. Buz dolabında dinlendirin ve servis yapın.

                                                                              Afiyet Olsun...

7 yorum:

  1. bu tarifi acilen istiyoruum! :)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle siteme hoşgeldin Mia Wallace. Hemen yazıyorum tarifi şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. inanmıyorum tarife bayıldım! çok güzel anlatmışsın. en kısa sürede denicem bunu ve hoşbulduuk! :)

    YanıtlaSil
  4. hamarat arkadasım yıne döktürmüşsün ellerıne saglık hepsı harika görünüyor. sayende çok şey öğreneceğiz.

    YanıtlaSil
  5. adsız yanı nergiz ben oluyorumu ama acemılık malum bıraz zaman alacak burayı öğrenmek..

    YanıtlaSil
  6. Yorumlarından senin olduğunu anlamak hiç de zor değil hemen tanıdım. O iltifatlar unutulur mu ? Acemiliğe gelince senin her halin güzel yemekler gibi :)

    YanıtlaSil