15 Şubat 2012 Çarşamba

HAVUÇLU MEZE

Klasiklerden bir tanesi havuçlu meze...  Tabi ki de vazgeçilmezi :) Hadi yapalım o zaman.

                                 

Malzemeler

2 adet büyük havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 yemek kaşığı yoğurt ( siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 diş sarımsak
yarım çay kaşığı tuz

Yapılış Aşaması





Tavaya sıvı yağı alın ve rendelenmiş havuçları ilave edip kavurun.





Havuçlar kendilerini bırakınca pişmiş demektir. Soğumaya bırakın.




Bir kasede yoğurdu, ezilmiş yada rendelenmiş sarımsağı, tuzu ekleyip çırpın.

Soğuyan havuçlara ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. 

İsterseniz nane ile süsleyebilirsiniz. Çok yakışıyor.


Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. bi kere bunu denemiştim ama soğumadan sıcacık havuçları yoğurtla karıştırınca güzel olmamıştı. püf noktayı kaptım :)

    YanıtlaSil
  2. Yemek yapmak kesinlikle ayrıntıda gizlidir bence :)) Sıcak olduğunda tahminim yoğurdu da sulandırmıştır. Umarım benim tarif damağına uygun olur :))

    YanıtlaSil