14 Şubat 2012 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜ TATLISI MİLFÖY KALPLER

İşte çok pratik ve herkesin yapabileceği bir sevgililer günü tatlısı...


Malzemeler
1  küçük paket milföy hamuru 
1 Büyük elma 2 adet küçük de olur.
1 çay kaşığı tarçın
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
pudra şekeri
kalpli kurabiye kalıbı
merdane 
pişirme kağıdı
fırın tepsisi
200 derecede ısıtılmış fırın :)

Yapılış Aşaması


- İlk önce elmaları rendeleyip tavaya alın ve tarçın, şeker ilave edip elmalar kendilerini bırakana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


- Milföy hamurundan bir karesini alıp merdane yardımı ile çok az büyültelim kalıp sığacak kadar. Unutmadan yazayım 1 kare milföyü ortadan ikiye böleceğiz açtıktan sonra.

- ikiye böldüğümüzde bir parçasına kalpli kalıbı çıkaracağız. Diğer parçanın üstüne koyacağız kenarlarını bıçakla kesip düzeltebilirsiniz.

- Çıkan kalp şekillerini de tepsiye koyup pişirmeyi unutmayın. Dekor olarak kullanacağız.


- Şimdi soğumuş olan elmalı harcı boş kalp odacıklarını sığdırın. ve 200 derecede ısınmış fırına gönderin.

- Pembeleşip kabarınca pişmiş demektir.


- Üzerine pudra şekeri serpin ve süsleyin.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...


Afiyet Olsun...


2 yorum:

  1. kalpler ne sevimliler. bi de rahatsızım diyosun da daha fazla özensen nolucak bilemiyorum bayıldım valla!

    YanıtlaSil
  2. :) Gerçekten rahatsızım son anda çıktı onlar. Konsept hazırlayıp süper tatlar çıkabilirdi ama her zaman ki gibi ne diyoruz : seneye İnşallah :)

    YanıtlaSil