1 Şubat 2012 Çarşamba

TAVUK PAÇASI ÇORBASI

       Gururla paylaşıyorum bu çorbayı :) İşkembe çorbası sevip de içemeyenlere, içmemek için bahane arayanlara, içmek isteyip de kim uğraşacak diyenlere müjde :)) İşte tavuk paçası çorbası ...
       Not : İşkembe çorbasını havada karada içenlerden biri olarak yazıyorum lezzeti çok yakın eğer sirke eklerseniz :)))

Malzemeler

2 adet tavuk but
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz


Sosu İçin Malzemeler

1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
sirke (çorbanızı kaseye koyduğunuzda ekleyin)

Yapılış Aşaması


      

     İlk önce düdüklü tencereye 5.5 su bardağı su koyarak tavuk butlarını haşlayın 15 dk kadar. Eğer düdüklü tencere kullanmıyorsanız su miktarını arttırmayı unutmayın. Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırarak küçük parçalayın. Bıçakla da yapabilirsiniz.







     Çorbanızı yapacağınız tencerenin üzerine elek koyun. Unu, yoğurdu ve yumurtayı yarım çay çardağı su ile kaşıkla ezerek elek yardımıyla  geçirin. Pürüzsüz olması önemli. Sarımsağı havanda iyice döverek tencereye ekleyin. Daha sonra tavukları ekleyin ve karıştırın. Ocağınızın altını yakın kısığa yakın orta ateşte.







     Haşladığınız tavuk suyunu da elekten geçirerek çorbaya ekleyin ve çorbayı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve 5 dk daha kaynatın.
     Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içerisini kırmızı pul biberi, naneyi ekleyin karıştırarak biraz kızdırın. Yanmaması önemli.








    Çorbayı servis kasesine alın isteğe göre (ben 1 çay kaşığına yakın koyuyorum ) sirkeyi ekleyin  ve kızdırdığınız yağı gezdirin ve çorbanız hazır :)







                                                                                      Afiyet Olsun... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder