9 Nisan 2012 Pazartesi

EZO GELİN ÇORBASI

     Güney Doğu Anadolu' nun lezzeti tartışılmaz çorbalardan biridir Ezo Gelin :) Çok keyifle yaparım ve içerim paylaşmak istedim sizlerle :)


Malzemeler 

1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
5-6 su bardağı et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi İçin Malzemeler

2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılış Aşaması



- Kırmızı mercimeği yıkayıp düdüklü tencereye alın.
- Bulguru ve incecik doğranmış soğanı ekleyin.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyip 12 dk düdüklü tencerede pişirin. Eğer düdüklü yok ise resimdeki kıvama geldiğinde pişmiştir. Normal tencerede su ilavesi isteyebilir.









- Çorbanızı koyacağınız tencerede terbiyesini hazırlayalım.
- Tereyağını eritin ve unu ekleyin. Kavurun çok hafif pembe olacak.












- Salçayı ekleyin karışıma yedirin.

- Naneyi ve biberi de ekleyin. 1 dk ya yakın salçanın çiğliği gidene kadar kavurun.













- Pişen mercimekli karışımı ekleyin ve karıştırın.

- Kaynamaya başlayınca çorbanın altını kapatın.




                                    Afiyet Olsun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder