9 Nisan 2012 Pazartesi

MİLFÖY BÖREK

     Yapması da yemesi de kolay böreklerden yani acil çıkış kapısı :) Her şekil kurtarıcı :))




Malzemeler

6 adet milföy hamuru
Salam veya sosis ben salam kullandım sosisle de güzel oluyor
Kaşar peynir
1 adet yumurtanın sarısı
Mavi haşhaş

Yapım Aşaması




- Milföyleri dondurucudan çıkardıysanız çözülmesini bekleyin.
- Milföyleri merdane yardımı ile birazcık uzunlamasına açın.













- Bıçak yardımı ile çam ağacı görünümünde kesin.















- Salamları ve kaşarı uzun şeritler halinde kesin.
- Kestiğiniz salamları ve kaşarı istediğiniz miktarda ekleyin.
- Sıra ile örgü yapar gibi kapatın.














- Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş ekleyin. Çörek otu da olur :)
- 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.
 

 Not : Benim gibi yakmayın :))))


                                        Afiyet Olsun... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder