19 Nisan 2012 Perşembe

MEYANE KÖFTESİ

Köftenin her hali güzeldir benim için bu da onlardan bir tanesi. Meyane köftesini yemeğe gelen misafire de gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Sıcak servis edileceğini unutmamak kaydı ile :)

Köftesi İçin Malzemeler
1 kg yada 750 gr dana kıyma (750 gr dan da aynı ölçülerde güzel oluyor)
3 dilim bayat ekmek içi
1 büyük boy + 1 küçük boy kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak rendesi
1 tutam maydanoz
Meyanesi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 (benim yoktu normal pul biber kullandım rengi açık oldu birazcık)
1/2 su bardağı su (daha fazlada olabilir)
½ çay kaşığı tuz
Sosu İçin Malzemeler
3 diş sarmısak
1 limonun suyu


                          Yapılış Aşaması

- Ekmek içlerini azıcık su ile ıslatın ve parçalayın. Kuru soğanlar rendeleyin. Kıymanın  üzerine ekmek içleri ve soğan ekleyin. Yumurta, tuz, karabiber, nane, kimyon ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek tüm malzemeler iyice yoğurun. 

-  Köftelere parmak şekli verip ortalarından hafifçe bastırarak biraz uzun bir şekil verin.

- Köftelerin yarısına gelecek kadar tavaya ayçiçek yağı koyun ve iyice kızdırın.
- Orta ateşte arkalı önlü  kızartın.



- Meyanesi için 3 yemek kaşığı unu 4 yemek kaşığı  sıvıyağda kavurun. 
- Üzerine kırmızı biber ve ayarlayarak yavaş yavaş su ilave edin. Kıvamı beşamel sos veya muhallebi gibi olacak
- Tuzunu ekleyin ekleyin. 


- Kızartığınız köfteler meyanenin içine ilave edilip karıştırın. 



-Sos için sarmısaklar küçük küçük kıyın benimkiler biraz büyük kaçtı :) ve 1 limonun suyunu sıkıp sarımsaklarla karıştırın. Köftelerin üzerine gezdirin. 


Mutlaka sıcak servis yapın :)


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder