29 Eylül 2012 Cumartesi

TIRTIK KURABİYE

                    Çayın yanına sadece kurabiye istiyorsa canınız harika bir tarif mutlaka deneyin derim.


MALZEMELER

Yarım paket margarin (Birazını tereyağı da koyabilirsiniz)
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

YAPILIŞ AŞAMASI




- Margarini ve kullandıysanız tereyağını eritin soğuğa yakın ılık olsun.
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi iyice karıştırın.
- Kabartma tozunu ekleyin.
- Kaşık yardımıyla hem yoğurup hem de unu ekleyin azar azar.
- Ele yapışmayacak yumuşak kıyım kıyım bir hamur elde edin. (Unu azar azar eklerseniz kıvam mutlaka tutar)









- Şekil verirken eğer evde çocuğunuz varsa aynı hamurdan sıkma kalıbı kullanarak tırtıl kurabiyede elde edebilirsiniz. Bir kısmıyla da çocuğunuza kurabiye yapmış olursunuz :)








- Kurabiyeye asıl şeklini vermek içinde rendenin yıldız tarafını kullanıyoruz.
- Elinize cevizden küçük parçalar alarak yuvarlayın ve ve rendeniz yıldız tarafına hafifçe bastırın.
- Çıkan şekilli kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkarın ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun...



2 yorum:

  1. süpersin valla her bi tarifte iyice bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ayıltmak için sanırım soğuk içecekler bölümü eklemem gerek aaaa nasıl olur acaba bunu bir düşüneyim :))

      Sil