30 Aralık 2012 Pazar

SİMİT

   Hafta sonu sürprizim simit  :) Açıkçası son anda aklıma geldi o nedenle yetişsin diye şeklini veremedim güzelce artık siz daha özenli yapın ama lezzet olarak kesinlikle arkasındayım tam simit yani :)))


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullanıyorum)
aldığı kadar un

Üst Malzeme

2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
susam

Yapılış Aşaması

İlk önce sütü ılıtın ve şeker ile mayayı karıştırıp 5 -10 dk kabarmasını bekleyin.
1 su bardağı unu eleyip içine tuz ve sıvı yağ ekleyin.
Maya kabarınca unlu karışıma ekleyin ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
hamur yumuşacık olacak elinize yapışmayana kadar un ekleyin fazla koymayın sert olmasın.
30 dk üzerini kapatıp mayalayın.

Pekmezle suyu karıştırın. başaka bir tabağa da bulamak için susamı dökün.

Fırını 100 dereceye ayarlayın.
Hamur mayalanınca (ortalama 7 tane çıkıyor) parçalar koparıp simit şekli verin.
Simit şeklini vermek için kopardığınız parçayı da 2 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayarak uzatın.
ikisini birbirine dolayın ve uçlarını güzelce yapıştırın.
İlk önce arkalı önlü pekmezli suya sonra susama bulayarak tepsiye dizin.
İşlem bitince tepsiyi 20 dk fırında mayalayın.
Sonra 200 dereceye alıp kızarana kadar pişirin.
Uzun uzun yazdığıma bakmayın yapılışı inanın ki çok kolay :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder